Akció!
,

ANTCUBE Hangyafarm

24.990 Ft-tól

/ db
Rövid Jellemzés a formikáriumról:
🎨: Átlátszó
📏: 200x200x60 mm
📐: változó (lásd variációk)
🐜: 200-1000+ (8-12 mm)
🏠: Nem fajspecifikus
Megvásárlásával akár 500 Hangyapontot szerezhetsz!
Cikkszám: HPF010 Kategóriák: , Címke:
Fizess átutalással, utánvéttel vagy:

Ingyenes szállítás Foxposttal már 12.000 Ft-tól

  • Gyors csomagfeladás
  • Biztonságos fizetés
  • 14 napos visszaküldés
ANTCUBE Hangyafarm Jellemzői

Egy teljesen átlátszó formikárium, ahol a hangyák maguk alakíthatják ki a saját fészküket. Ez a formikárium áll a legközelebb a valódi élőhelyükhöz, mivel az egyes fajok természetes élőhelyének anyagjaival (föld, homok, kőzet, rost) tölthető fel. A talajanyagok akár egymással keverhetők, így több réteg alakítható ki nekik.  Ezen felül több betét is választható: Parafa, Gipsz, Digfix.

Parafa Betét:

Száraz régiókból származó fajoknak készül az előre legyártott járatokkal és kamrákkal rendelkező Hangyafarm betét. Különösen a (holt) fában fészkelő fajok számára. A parafa kémiailag semleges. Szerkezete nem csak a folyadékok számára át nem eresztő, de nem is okoz kémiai reakciókat, ezért nem károsodik a hangyasavtól. A túl sok nedvesség azonban hosszú távon penészesedést okozhat és csökkentheti a kolónia élettartamát. Viszont nedvesség hiányában nagyon ellenálló a gombásodás / penészesedés / rothadás ellen. Az ételmaradékok, ürülékek, valamint más szerves anyagok azonban elősegíthetik a penészgombásodást.

Gipsz Betét:

Az előre elkészített járatokkal és kamrákkal ellátott Gipsz betét számos hangyafaj számára alkalmas, különösen azon számára, amelyek homokos vagy köves talajon építik fészküket. A gipsznek fő tulajdonsága a vízfelszívó képesség, így bizonyos mennyiségű nedvességet képes tárolni.  Ennek ellenére nem szabad tartósan nedvesen használni, mert penészesedéshez vezethet (a hangyák ételmaradékai vagy ürülékei által). Ezért, ha lehetséges, inkább száraz régiókból (mediterrán vagy sivatagi) származó fajokat érdemes benne tartani.
A parafa és a gipsz betéteknek legalább 20 mm vastagságúnak kell lenniük ahhoz, hogy könnyen és sérülésmentesen lehessen gyártani és szállítani őket, ezért csak L-es méretű Hangyafarmmal rendelhetők együtt.

Digfix Betét:

A Digfix egy egyedi fejlesztésű anyag, amelyet a hangyák maguk áshatnak ki és alakíthatják ki járataikat. Szárazon és nedvesen is használható. Számos hangyafaj számára alkalmas, különösen a homokban és (holt) fában fészkelők számára. Nagy előnye a parafa fészkekkel szemben, hogy a Digfix még nedvesen sem penészesedik. További előnye, hogy a hangyafajok ásás közben nem piszkolják be földdel az üveget, így tökéletes rálátást tesz lehetővé a fészekbe. A természetes színárnyalat a zöldes/szürkésbarna és a földbarna között változhat. Az árnyalat nem befolyásolja a minőséget.
Nedvesítés és etetés a levehető tetőn  keresztül lehetséges. Mint mindegyik formikárium, így ez is tartalmaz egy cső nyílást, amellyel összeköthető egy kémcső, egy kisebb formikárium vagy egy kifutó a beköltöztetéshez.

Popcorn Betét:

Ez az előre legyártott járatokkal és kamrákkal ellátott pattogatott kukoricafészek (Popcorn) tökéletes magtároló kamrának például a Messor vagy más maggyűjtő hangyafajok számára. A fészekbe való bejutás egy lyukon keresztül történik. A pattogatott kukoricafészek nedvességet szív magába, és ennek következtében kitágulhat, ezért mindenképpen szárazon kell tartani. A Messor barbarus nagyon jól elfogadja Popcorn betétet magtároló kamraként. Idővel a hangyák elkezdik bővíteni a Popcorn betétet és átrághatják magukat a fészekanyagon.

Külön megvásárolható anyagtípusok az ANTCUBE hangyafarm feltöltéséhez: Tisztított Talajok
A Betétek külön is megvásárolhatók.

Anyaga (formikárium): Üveg; (betétek): Parafa /Gipsz / Digfix
Mind a formikáriumban, mind a betétekben a gyártás miatt néhány mm eltérés lehet.
Látogass el a TikTok csatornánkra, ahol sok fontos információt tudhatsz meg a hangyatartásról.

  • A képek illusztrációk.
Tömeg 910 g
Márka

ANTCUBE

Szín

Átlátszó

Méret

S, M, L

Betét

Üres, Gipsz, Parafa, Digfix, Popcorn

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Show only reviews in Magyar (0)

„ANTCUBE Hangyafarm” értékelése elsőként
Bevásárlókosár