ANTCUBE Kezdőszett

49.990 Ft-tól

/ db
Rövid Jellemzés a formikáriumról:
🎨: Átlátszó
📏: 200x200x60 mm
📐: változó (lásd variációk)
🐜: 50-10000+ (5-16 mm)
🏠: Nem fajspecifikus
Megvásárlásával akár 2 500 Hangyapontot szerezhetsz!
Cikkszám: HPS001 Kategória:
Fizess átutalással, utánvéttel vagy:

Ingyenes szállítás Foxposttal már 12.000 Ft-tól

  • Gyors csomagfeladás
  • Biztonságos fizetés
  • 14 napos visszaküldés
ANTCUBE Kezdőszett Jellemzői

Kiváló minőségű ANTCUBE Kezdőszettek hangyatartáshoz. Különböző hangyafajok számára nagy választékban kínálunk üvegből készült formikáriumokat. Különböző típusban (különböző fajokhoz) kaphatók.

A Kezdőszettek (S, M, L) mérete csak a Hangyafarm mélységében és a csatlakozó lyukak méretében különbözik (mindkettő a hangyafaj méretének megfelelően).
S = 6 mm, kis méretű fajokhoz (pl. Myrmica sp.).
M = 10 mm, közepes méretű fajokhoz (pl. Lasius sp., Formica sp.)
L = 20mm, nagy méretű fajokhoz (pl. Camponotus sp. )

A csomag tartalma (a kiválasztott Kezdőszettől függően, konkrét tartalmat lásd a képeken): ANTCUBE Aréna 200x200x100, 200×200 Aréna keret, 20×20 Aréna tető, 4x Aréna rögzítőpont, ANTCUBE Hangyafarm, 2x 4mm Formikárium dugó, Hangyafarm tető,  0,5m Összekötő-Cső 10/06 mm, 200×200 Sötétítő lap (piros), 1000g Tisztított Talaj, 200ml Formikárium granulátum, 2x 50mm Formikárium Dugó, 27mm Formikárium Dugó, 6mm Összekötő Cső Sapka, M25-ös Formikárium Csatlakozó (27mm / 10-16mm) + csavar, 360 fokos 2ml-es ANTCUBE Itató, 2ml-es ANTCUBE Etető, Analóg Hőmérséklet-és Páratartalommérő, Szökésgátló olaj (10ml), Hangyafogó Csipesz, Műanyag Csipesz, Pipetta, 2x Nagyító, Hangya Élelem Mix + Szivacs, Tisztító Szivacs, 20×10 Aréna Háttér.

Parafa Betét:

Száraz régiókból származó fajoknak készül az előre legyártott járatokkal és kamrákkal rendelkező Hangyafarm betét. Különösen a (holt) fában fészkelő fajok számára. A parafa kémiailag semleges. Szerkezete nem csak a folyadékok számára át nem eresztő, de nem is okoz kémiai reakciókat, ezért nem károsodik a hangyasavtól. A túl sok nedvesség azonban hosszú távon penészesedést okozhat és csökkentheti a kolónia élettartamát. Viszont nedvesség hiányában nagyon ellenálló a gombásodás / penészesedés / rothadás ellen. Az ételmaradékok, ürülékek, valamint más szerves anyagok azonban elősegíthetik a penészgombásodást.

Gipsz Betét:

Az előre elkészített járatokkal és kamrákkal ellátott Gipsz betét számos hangyafaj számára alkalmas, különösen azon számára, amelyek homokos vagy köves talajon építik fészküket. A gipsznek fő tulajdonsága a vízfelszívó képesség, így bizonyos mennyiségű nedvességet képes tárolni.  Ennek ellenére nem szabad tartósan nedvesen használni, mert penészesedéshez vezethet (a hangyák ételmaradékai vagy ürülékei által). Ezért, ha lehetséges, inkább száraz régiókból (mediterrán vagy sivatagi) származó fajokat érdemes benne tartani.
A parafa és a gipsz betéteknek legalább 20 mm vastagságúnak kell lenniük ahhoz, hogy könnyen és sérülésmentesen lehessen gyártani és szállítani őket, ezért csak L-es méretű Hangyafarmmal rendelhetők együtt.

Digfix Betét:

A Digfix egy egyedi fejlesztésű anyag, amelyet a hangyák maguk áshatnak ki és alakíthatják ki járataikat. Szárazon és nedvesen is használható. Számos hangyafaj számára alkalmas, különösen a homokban és (holt) fában fészkelők számára. Nagy előnye a parafa fészkekkel szemben, hogy a Digfix még nedvesen sem penészesedik. További előnye, hogy a hangyafajok ásás közben nem piszkolják be földdel az üveget, így tökéletes rálátást tesz lehetővé a fészekbe. A természetes színárnyalat a zöldes/szürkésbarna és a földbarna között változhat. Az árnyalat nem befolyásolja a minőséget.
Nedvesítés és etetés a levehető tetőn  keresztül lehetséges. Mint mindegyik formikárium, így ez is tartalmaz egy cső nyílást, amellyel összeköthető egy kémcső, egy kisebb formikárium vagy egy kifutó a beköltöztetéshez.

Külön megvásárolható anyagtípusok az ANTCUBE Kezdőszettek feltöltéséhez: Tisztított Talajok
A Betétek külön is megvásárolhatók.

Anyaga (formikárium): Üveg; (betétek): Parafa /Gipsz / Digfix
Mind a formikáriumban, mind a betétekben a gyártás miatt néhány mm eltérés lehet.
Megjegyzés:
A csövek csatlakoztatásakor vagy leválasztásakor figyeljünk a következőkre:
Az ANTCUBE Kezdőszett összeszerelésekor, ha a cső nagyon nehezen illeszkedik a csatlakozóba, a csatlakozót egy csepp szökésgátló olajjal be kell kenni. A csövet ezután csavaró mozdulatokkal kell a csatlakozóba tolni, anélkül, hogy a fel-le mozdulatokkal terhelnénk. Ugyanez vonatkozik a tömlők eltávolítására is. Ne húzzuk szét csak simán!
Látogass el a TikTok csatornánkra, ahol sok fontos információt tudhatsz meg a hangyatartásról.

  • A képek illusztrációk.
Tömeg 0,91 g
Márka

ANTCUBE

Szín

Átlátszó, Fehér, Fekete, Barna

Típus

Parafa, Gipsz, Erdei, Esőerdei, Erdei, Sivatagi, Réti, Digfix, Messor, Kombi, Levélvágó – Kicsi, Levélvágó – Nagy

Kiegészítők (ételek, eszközök)

Igen, Nem

Méret

S, M, L

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Show only reviews in Magyar (0)

„ANTCUBE Kezdőszett” értékelése elsőként
Bevásárlókosár